La Floresta té diversos centres de menors a prop: a les Planes, a Vallvidrera i a Molins. Això fa que molts menors estrangers que han migrat sense referents adults siguin veïns del barri i que aquest hagi d’actuar com a espai de socialització i de suport mutu. Però la realitat ho complica. Els discursos xenòfobs que amaguen i estigmatitzen els infants i adolescents darrere de les sigles MENA (Menor Estranger No Acompanyat) suposen una frontera social a trencar.

Amb aquest propòsit el col·lectiu la Floresta contra fronteres ha començat a preparar accions per reforçar el veïnat, aconseguint la trobada entre aquests menors i la resta d’habitants. També prepara una xarxa de suport perquè el contacte no es limiti a activitats puntuals. Ja a la Festa Major de la Floresta diversos infants i adolescents migrats van participar en algunes activitats i ara el repte és entendre la seva problemàtica per a donar-hi resposta.

LLEGEIX LA NOTICIA A EL CUGATENC