Acollida

Vols acollir?

La Floresta Contra Fronteres necessita més families per a l’acollida i per a l’acompanyament transitori cap a la pròpia autonomia.

T’expliquem cóm funciona  ↓

  • L’acolliment consisteix a compartir habitatge.
  • La família interessada pot començar acollint per un temps limitat (de 1 a 6 mesos) i si tot va bé i totes dues parts estan d’acord, ampliar el temps d’acollida.
  • Les despeses de manutenció dels joves són sostingudes pel col·lectiu i les famílies reben uns diners mensuals amb l’objectiu de col·laborar amb les despeses de subministraments de la llar. Els joves que no tenen cap font d’ingressos reben uns diners de butxaca.
  • Els joves poden col·laborar i col·laboren amb les tasques de la llar. Poden fer tasques de jardineria, neteja i manteniment de la llar, cuinar, acompanyament a persones grans, ajudar amb les compres i altres gestions. La manera en què els joves col·laboren i el temps dedicat a les responsabilitats de la llar es decideix de mutu acord entre el jove i la família a l’inici del procés i la mentora del jove fa el seguiment que l’acord es compleix per totes dues parts.
  • La Floresta Contra Fronteres està conformada per tota una xarxa que et dóna suport als joves i famílies d’acollida: hi ha mentors, un grup d’estudi, persones que fan intercanvi lingüístic, que acompanyen en les tasques burocràtiques i amb l’administració… La persona o família d’acollida compta en tot moment amb el suport d’aquesta xarxa, que fa seguiment, especialment de la mentora, que és la figura que fa d’engranatge entre el jove, la família i el col·lectiu i que fa el seguiment amb la família.

Uneix-te enviant un mail a: laflorestacontrafronteres@gmail.com

També pots acollir per dies

 

Si no et planteges acollir a llarg termini o no ho tens clar, però tens un espai a casa, també pots formar part de la ‘bossa d’acolliment temporal’. Consisteix a acollir per dies, setmanes o períodes curts. Per exemple, si t’en vas de vacances, pots oferir la teva casa a canvi que el jove doni menjar al gat i regui les plantes.

Aquest és un tipus d’acolliment molt necessari, atès que les persones que acullen habitualment a vegades reben visites o es donen altres circumstàncies i hi ha la necessitat que els joves cedeixin l’habitació per uns dies.

 

Uneix-te a la borsa d’acolliment temporal enviant un mail a: laflorestacontrafronteres@gmail.com